Belediyesi Zabıta Amiri Ömer Sayar gözetiminde yapılan denetimlerde, personelin sağlık muayenesi, ekmek gramajı, çalışma ruhsatları, temizlik, iş yerinin fiziksel şartları gibi konular değerlendirilerek olumsuzluk tespit edilen fırın sahipleri uyarıldı.
Sayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerin ramazan sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
Ramazan ayının başlamasıyla gıda üreten ve satan iş yerleri ile pide salonu ve fırın gibi vatandaşların sıklıkla uğradığı işletmelere yönelik denetimleri sıklaştırdıklarını anlatan Sayar, “Amacımız, vatandaşlarımızın güven içinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olmak. Halkın sağlığını olumsuz etkileyebilecek iş yerlerinin faaliyet göstermesine izin verilmeyecek” dedi.