VALİ BAKAN GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

0
171

Haber: Amasya Valiliği Basın Bürosu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak ve 2025 Yılında Amasya’mız genelinde yapılan Asayiş ve Güvenlik Faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunmak için Valimiz Önder Bakan’ın ev sahipliğinde, Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizesinde, İlimiz genelinde görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla bir program gerçekleştirildi.

Programda konuşan Valimiz Önder Bakan, basının demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu, vatandaşların zamanında doğru bilgiye ulaşması ve Ülkemiz ile dünya meseleleri hakkında farkındalık kazanmaları açısından basın kuruluşlarının önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Valimiz konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Değerli basın mensupları, hoş geldiniz diyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum.

Basın, demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Basın kuruluşları vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü vazifesi görerek, kamuoyunu doğru bilgilendirme, sorun, istek ve taleplerin yönetime yansıtılması noktasında önemli bir görevi ifa etmektedir.

Bizim yönetim anlayışımızda da basın mensuplarının daima özel ve ayrı bir yeri vardır. Görevimiz boyunca gazeteci arkadaşlarımızın görüş ve önerileri bize daima ışık tutmuştur. Bu noktada Amasya basınının yapıcı, bilgilendirici bir tutumla halkımıza tercüman olduğunu, kamu hizmetlerini halkımıza duyurduğunu memnuniyetle müşahede etmekteyiz. Bu vesileyle İlimize katkılarınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum.

1961 yılından beri 10 Ocak tarihi halkın haber alma hürriyeti için özveriyle, fedakarca görev yapan ve bu uğurda son acı örneklerini İsrail’in Gazze soykırımında gördüğümüz gibi hayatlarını kaybeden basın emekçilerini onurlandırmak için kutlanmaktadır. Bu vesileyle Amasya basınının gelişimine katkılar sağlayarak, ebediyete irtihal eden gazetecileri ve tüm basın şehitlerini rahmet ve hürmetle yad ediyorum.

Kıymetli Arkadaşlar;

Sizler, Amasya’nın sesini hem ülkemize hem de tüm dünyaya duyurmak gibi önemli bir görevi icra etmektesiniz. Bizler de Valilik olarak sizlerin mesleğinizi kolaylıkla yapabilmeniz için her türlü katkıyı sunmaya gayret ediyor ve zaman zaman yaptığımız toplantılar ile İlimizde yürütülen yatırım, proje ve kamu hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz.

Saygıdeğer Vatandaşlarımız;

Bugün ise sizlere 2025 yılı boyunca Amasya’mızın huzuru için yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler aktaracağız. Biraz sonra yapılacak detaylı sunum öncesinde bazı hususlara değinmek isterim.

Amasya’mızda öncelikli hedeflerimizden biri vatandaşlarımızın 7/24 güven ve huzur içerisinde hayatlarına devam etmelerini sağlayabilmektir.

Bu hedeflerimiz doğrultusunda gerek İl Emniyet Müdürlüğümüz, gerekse İl Jandarma Komutanlığımız sorumluluk bölgelerinde görevlerini aralıksız şekilde sürdürmektedir. Onların bu özverileri neticesinde 2024 yılı ile kıyasladığımızda geçtiğimiz yıl;

Kişilere karşı işlenen suçlarda %20,

Malvarlığına karşı işlenen suçlarda %27 oranında azalma sağlanmıştır.

İlimizde suçların önlenmesi için gayret ederken, gerçekleşen asayiş olaylarının aydınlatılarak, faili meçhul olarak kalmamasına da büyük önem veriyoruz. Bu noktada 2025 yılında İlimiz genelinde;

Kişiye karşı işlenen suçların %98.7’si,

Mal varlığına karşı işlenen suçların ise %93,3’ü aydınlatılmıştır.

Şunu da bilmenizi isterim ki işledikleri suçlardan dolayı aranan şahısların Amasya’mızın cadde ve sokaklarında ellerini, kollarını sallayarak dolaşmalarına ve huzurumuza kastetmelerine de asla müsaade etmiyoruz. Yaptığımız huzur uygulamaları ve planlı operasyonlarla 27’si 10 yıl ve üzerinde kesinleşmiş hapis cezası alan şahıslar olmak üzere, toplam 1009 hükümlü yakalanarak, adli makamlara teslim edilmiştir.

Değerli Basın Mensupları;

Maalesef günümüzde ülkemizin ve dünyanın karşılaştığı en büyük sorunların başında uyuşturucu bağımlılığı gelmektedir. Uyuşturucu başlangıçta bireyin kişisel tercihi gibi görünen, ancak insanın bedeni ve psikolojisinden başlayarak aile yapısına, toplumsal huzura ve ülkenin geleceğine kadar uzanan çok yönlü bir tehdittir.

Bu vesileyle, sizlerin aracılığıyla toplumumuzun tüm kesimlerine, özellikle de gençlerimize seslenmek istiyorum: Uyuşturucu, hiçbir şekilde masum bir merak ya da geçici bir kaçış değildir; insanı hayattan ve geleceğinden koparan bir girdaptır.

Devlet olarak bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, en büyük gücümüz bilinçli vatandaşlarımız ve gençliğimizdir.

Özellikle uyuşturucuyla bağlantılı en ufak bir şüphe duyulduğunda 112 Acil Çağrı Merkezimize ya da İçişleri Bakanlığı’mızın “UYUMA” uygulamasından ihbarlar yapılabilmektedir.

Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalarla uyuşturucu imal ve ticareti yaptığı değerlendirilen 274 şahıs gözaltına alınmış ve bunlardan 139’u tutuklanmıştır. Ayrıca 941 şahsa da uyuşturucu kullanımından işlem yapılmıştır.

Kıymetli Arkadaşlar;

Buradan ailelerimize seslenmek istiyorum; Gelin hep birlikte çocuklarımız ve geleceğimizi korumak için uyuşturucuyla mücadele edelim.

Buradan açık ve net söylüyorum; Biz uyuşturucunun hem imal ve ticaretini yapanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz; hem de bağımlılıktan kurtulma mücadelesi veren ailelerin ve gençlerin tüm varlığımızla yanlarında olup; Gerekli şartları oluşturup bu illetten kurtulmalarını sağlayacağız.

Bunların yanı sıra Amasya’mızda okullarımızın ve yurtlarımızın çevrelerinde gerekli güvenlik tedbirleri alınarak, sabit güvenlik personellerimiz ve devriye ekiplerimizle okullarımız aralıksız takip edilmektedir.

Ayrıca ilimiz genelindeki okul servis araçları da düzenli şekilde denetlenerek, mevzuata aykırı faaliyet gösteren şoför ve firmalara gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır.

Amasya’mızın ülkemizin doğu-batı eksenli ana karayolu ulaşım ağı üzerinde yer alması sebebiyle yoğun olan trafik akışı, özellikle yaz ayları ve bayram tatillerinde daha da artmaktadır.

Bizler vatandaşlarımızın trafikte can ve mal güvenliğini temin etmek için denetimlerimize gerek şehir içlerinde, gerek kırsal bölgelerde, gerekse şehirlerarası yollarda aralıksız devam ediyoruz.

Bir önceki yıla oranla denetlediğimiz araç sayısında %15‘lik bir artışa rağmen işlem yapılan araç sayısında düşüş olduğunu görmekteyiz. Bu da bizlere vatandaşlarımızın yapılan yoğun denetimler ve farkındalık çalışmalarıyla; trafik güvenliği konusunda daha bilinçli hale geldiğini göstermektedir.

Vatandaşlarımızın da kendi can güvenlikleri için özellikle olumsuz hava koşullarının yaşandığı kış aylarında; hız limitlerine uymalarını, emniyet kemeri kullanımına özen göstermelerini, seyir halinde iken cep telefonu kullanmamalarını, motosikletlerini kasksız ve ekipmansız kullanmamalarını, ayrıca diğer trafik kurallarına riayet etmelerini sizlerin aracılığıyla özellikle istirham ediyorum. Bunların dışında kalan siber suçlarla mücadele, yasadışı göçün engellenmesi gibi diğer faaliyetlerimizi de sunumumuzda detaylıca ele alacağız.

Kıymetli Hemşehrilerimiz;

Sözlerime son verirken, Amasya’mızın huzuru için özveriyle görev yapan güvenlik güçlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyor, bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü tebrik ederek, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından Valimiz Önder Bakan, Yorum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Suad Akcan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, plaket verdi. Program basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması, görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

 

 

Yorum Ekle