TAŞOVA’YA BİR HUZUREVİ LAZIM…

0
5

Türkiye genelinde Taşova merkez ve köyler ile İstanbul başta olmak üzere yurtdışı ve diğer şehirlerde yaklaşık 150 bin insanımızın yaşadığı Taşova’ya artık bir huzurevi şart odu.

Taşovalı yaşlı insanlarımız Merzifon, Suluova, Ordu, Samsun gibi devlete ait huzurevleri ve yakın çevredeki özel bakımevlerinde kalıyorlar.

Konuyla ilgili Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına Taşova’ya huzurevi yapılması ile ilgili çalışmaların başlatılacağını ifade etmişti.

Öteyandan Amasya Milletvekili Reşat Karagöz 14 Ocak 2026 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Amasya genelindeki huzurevi sorunu hakkında bir konuşma yaptı:
”350 bin nüfuslu Amasya’da yalnızca Merzifon ve Suluova ilçelerimize kapasitesi 150’yi bile bulmayan 2 huzurevi bulunmaktadır. Türkiye genelinde bugün bakıma ihtiyaç duyan 11 bin yaşlı huzurevine yerleşebilmek için sıra beklemektedir. Her hafta huzurevine girmek isteyen yurttaşlarımızdan rica telefonları alıyoruz. Ancak maalesef kapasiteler dolu, sistem tıkanmış durumda. Geçtiğimiz yıl huzurevleriyle ilgili verdiğimiz yazılı soru önergesine “Amasya’ya yeni bir huzurevi kazandırılmasının planlandığı.” cevabı iletilmişti. Ancak bu söz de AKP’nin verdiği diğer sözlerin akıbetine uğrayarak tutulmamıştır. Ekonomik kriz yaşlılarımızın hayatını her geçen gün daha da zorlaştırırken Hükûmet sosyal devlet olmanın en temel sorumluluğunu dahi yerine getirmemektedir. Amasya başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında huzurevleri yapılmalı, bu ülkenin yaşlıları sahipsiz bırakılmamalıdır.”

 

Yorum Ekle