Amasya İtimat

TAŞOVA DERNEKLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI .

0
665
Haber: Salih Turgut
Taşova İlçesi Köy Dernekleri 2 Şubat 2025 Pazar günü sabah saat 10.00’da Yaylasaray Köyü Derneği Hizmet Merkezinde Yaylasaray Köyü Derneği Başkanı Ali Türk’ün daveti üzerine katılım sağlayan derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.
Bir yılı aşkın süredir Sakarat dağı, Boğalı yaylaları eteğinde kurulu köylerin dernek başkan ve yönetimlerinin belirli aralıklarla tertip ettiği toplantılarda köylerine ait sorunları konuşurken, aynı zamanda Taşova Dernekler Federasyonuna üyelikleri devamında federasyon çalışmaları nedeniyle TAŞDEF yönetiminden ayrılışları ve Taşova nezdinde ekonomik sosyal konularda yapılması gerekenler, eksiklikler giderilmesi konusunda öneriler yeni dönemde oluşacak yönetimin teşkili konularında neler yapılmalı temalı toplantılarını gerçekleştirdiler.
Yine bu toplantılardan birinde bir ay öncesinde Dereli Köyü Derneği hizmet merkezinde yapılmıştı. O toplantı sonucunda Yaylasaray köyü Dernek başkanı Ali Türk davet yaparak Tüm TAŞDEF’e üye olsun olmasın Taşova derneklerini bugünkü toplantıya davet etmişti.
Bugünkü Toplantı TAŞDEF Genel başkan ve yönetimininde davet edilmesi ile güçlü bir yeni yönetimin olağan kongre ile şekil almasına katkı sunacak bir toplantı olması düşünülmüştü.
25 Kayıtlı Dernek Üyesi olan TAŞDEF üyesi sadece 12 dernek toplantıya katılırken, Nisan 2025 ayı içindeki olağan genel kurula giderken toplantı ve ortamlarda aynı derneklerin oluşu dikkat çekti.
Toplantının moderatörlüğünü Amasya Haber editörü Salih Turgut yaptı .
Taşova için birleştirici güç olması adına TAŞDEF’in geleceğinin konuşulduğu, tartışıldığı günde katılımcı derneklerin tek tek kürsüde özlenen TAŞDEF / güçlü TAŞDEF nasıl olmalı, eksikler nelerdi, neler yapılmalıydı konularında şahsi düşüncelerini katılımcılar ile paylaştılar. .
Tüm katılımcıların ortak düşüncesi Nisan ayındaki kongrede güçlü ve dernek başkanlarının yer alacağı güçlü yönetim oluşması konularında görüş ve beyanlar yapıldı.
Kahvaltılı toplantıda; tüm katılımcıların ortak noktası TAŞDEF güçlü olsun, hem dernekleri etkin şekilde yönlendirsin, hem Taşova’mıza etkin olsun, ayrıca derneklerimizde duyarlı olsun, TAŞDEF yanında olsun yoksa değişen hiç bir şey olmaz dendi.
Bugünkü toplantıya; Taşovalı olan Amasya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Onur Tüccar ve yine Taşovalı olan Amasya İl Dernek Başkanı Duran Kaplan da katılım sağlayarak TAŞDEF ve birlik beraberliğe yönelik öneri ve düşüncelerini kürsüden paylaştılar .
Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp toplantıya telefon bağlantısı ile katılarak Taşova Organize  Sanayi Bölgesi OSB’nin güncel durumunu anlattı ve toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.
Misafir kuruluşlar:
Amasya İl Derneği Başkanı Duran Kaplan
Amasyalı İş Adamları Derneği Başkanı Onur Tüccar
Taşova Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Usta
Katılan dernekler:
1/ Yaylasaray Köyü Derneği Başkanı Ali Türk
2/Geydoğan Köyü Derneği Başkanı Turan Akdeniz
3/Destek Köyü Derneği Başkanı Ercan Öz
4/Dereli Köyü Derneği Başkanı Gökmen Yılmaz
5/Kumluca Köyü Derneği Başkanı Adem Önder
6/Devre Köyü Derneği Başkanı İsmail Özübek
7/Türkmendamı Köyü Dernek Başkanı Metin Duran
8/Tekke Köyü Dernek Başkanı Halil Pelitli
9/Sepetli Köyü Dernek Başkanı Abdurrahman Çınar
10/Gürsu Köyü Derneği Başkanı Cihat Fişek
11/Özbaraklı köyü Derneği Başkanı Hüseyin Bayar
12/Belevi Köyü Derneği Başkanı Hacı Taşova
Toplantıya; Dernek başkanlarımızın yanında Dernek delege, yönetim ve denetleme kurullarında görevi olan yöneticiler katılım sağladılar.

 

Yorum Ekle