On bir ayın sultanı ramazan geldi çattı. Ramazan olurda, ramazan pidesi olmaz mı hiç… Halkımız gidecek pidesini alacak, ramazan da iftarını, sahurunu pidesiyle yapacak. Bu ramazanda 7 fırında ortalama günde 3000 pide çıkarılıyor.Pidenin durumu nedir, nasıldır öğrenelim istedik.
Camii sokakta ekmek ve pide işini yapan Sefa Kardeşler ekmek fırından bilgi aldık .İşyeri sahibi Sebati Şehri 33 yıldır fırıncılık yaptığını ,8 yıldır Taşova’da Sefa Kardeşler ekmek fırınında işi bilinçli bir şekilde yapanlardan olduğunu söyledi. Bu ramazan ayında 400 gram pideyi bol susamlı olarak 1.50 krş satıldığını belirtti.
Şehri:” Pide mübarek aya has yapıldığı için kullanılan her şey daha farklı olur. Hamur daha özel yoğurulur, üzeri daha çok kızartılır, pidenin üzerine tırnak atılır her zaman yapılır ama bu tırnaklar daha iyi kabarmasını sağladığı için bu ayda daha büyük önem taşır. En önemlisi de fırın ısısının iyi hazırlanmış olmasıdır. Pidenin sıcak sıcak insanlara ulaşması insanları daha ayrı mutlu ediyor.Yeni alınan kararla ekmeğe yapılan katkı maddesi kaldırıldı bu hem ekmeğin hem de pidenin lezzetini artırıyor.Fırınımız kara fırın taş fırın ve pişirme işinde odun kullanıyoruz.Fırınımızda pişen gerek pide gerekse ekmek daha pişkin ve daha lezzetli oluyor.Pide alan müşterilerimizin memnuniyeti bizi mutlu ediyor.Ürünlerimizde katkı maddesi yoktur tamamen doğaldır.” dedi.
Askıda ekmek kampanyasının devam ettiğini belirten Şehri ;Biz bu işi en güzel şekilde yaptığımıza inanıyoruz .”dedi.