Amasya İtimat

Mustafa Rüzgar’dan A KALİTE HİZMET 10 NUMARA SİMİT..

0
283

Osmanlı döneminden bu yana beğenilerek tüketilen, yapılışı bölge ve kentlere göre değişen, “susamlı kebap”, “gevrek” adlarıyla da bilinen simit, en önemli öğün arası atıştırmalık olma özelliğini yıllardır sürdürüyor.

Daha çok sabah kahvaltılarında tercih edilen çocukların ve yetişkinlerin gözdesi bir unlu mamül olan simit, günün değişik saatlerinde de tüketiliyor.

Taşovamız unlu mamüller konusunda ülkemizin en şanslı ilçelerinden biri. Belki damak alışkanlığı ama şu bir gerçek ki Erbaa ve Amasya’daki ekmekten daha kaliteli ekmek yediğimiz kesin.

Hakeza seksenli yılların ortasında Pazarcılar caddesinde yaklaşık 40 yıl önce Samsun Simit Fırını adı altında açılan Simit fırınında başlayan simitte kalite yolculuğumuz şimdilerde yine Samsun Simit Fırını adı altında Atatürk Bulvarı (Samsun caddesi)’nde  Mustafa Rüzgar tarafından devam ettiriliyor.

Pazarcılar caddesindeki Samsun Simit Fırını sahibi Turgay Yazıcı’nın Erbaa’ya taşınması nedeniyle kısa aradan sonra devralan Mustafa Usta binanın yıkılması üzerine simit fırınını Atatürk Bulvarındaki Erkut Süpermarket karşısına taşıdı.

Aynı kıvamında A kalite simit imalatını sürdüren Mustafa Ustaya kolay gelsin diyoruz.

Yorum Ekle