Kabul edelim, çok sağlıklı bir sebze olmasına rağmen Kuşkonmaz, Çiçek bamyamız gibi çok da ekonomik bir yiyecek değil maalesef.
İlçemizde ve çevre köylerde baharın gelmesi ile kuşkonmaz (menevcer, yerel dilde menevcen, melevcen olarak da biliniyor) toplanmaya başlandı. Zor bulunması ve nadir olması ile herkesin toplamak için yarış ettiği lezzetli bir doğal üründür. Bölgemizde ve Ege bölgesi çevresinden kıymeti oldukça fazladır. İzmir, Muğla çevresin yöresel ismi ise “Tilkimen” veya “Sarmaşık” olarak da bilinir. Doğası gereği ulaşılması güç, dikenli yerlerin için de bulunması da toplamasını bir o kadar zorlaştırıyor.
KUŞKONMAZ (MENEVCER) HAZIRLANIŞI
* Kuşkonmazı, ıspanak gibi diğer yeşilliklerde olduğu gibi tavada kavurabilir, üzerine yumurta kırarak da tüketebilirsiniz.
* Çiğ olarak salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Kısacası kuşkonmazı kullanacabileceğiniz birçok seçenek var ve onun her hali çok nefis.
Bu güzel lezzeti tatmak için İlçemize bağlı Yerkozlu köyünden Erdal Şimşek ile iletişime geçerek sipariş vererek doğranmış, dondurulmuş veya vakumlu bir şekilde 81 ile kargo yapılmaktadır.
İletişim; 0530 734 54 96
KUŞKONMAZ (MENEVCER) FAYDALARI
-Ödem atıcıdır.
-Sivilcelerin ve ciltte oluşan hafif seviyedeki alerji ve kızarıklıkların azaltılmasını sağlar. -İçerdiği yüksek miktardaki potasyum ve folat nedeni ile kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. -Hamilelik öncesinde ve hamilelik döneminde tüketilmesi, fetüsün gelişimi için olumlu bir katkı sağlar.