Hele hele bir bak ! İncil ne demiş..

0
716
Naci Özkan
Kölelik Hakkında İncil Ayetleri – Köleler ve Günaha Kölelik Hakkında Kutsal Yazılar
Levililer 25:39
39-İsrailoğullarından biri yoksullaşır ve kendini sana satarsa, onu köle olarak çalıştırmayacaksın.
Levililer 25:42-48
Levililer 24 | Levililer 25 | Levililer 26 »
42-Çünkü İsrailliler benim Mısır’dan çıkardığım kullarımdır. Köle olarak satılamazlar.
43-Ona efendilik etmeyecek, sert davranmayacaksın. Tanrı’ndan korkacaksın.
Çıkış 21:2
2-İbrani bir köle satın alırsan, sana altı yıl hizmet edecek. Ama yedinci yılda hiçbir şey ödemeden özgür bırakılacak.
Efesliler 6:5
5-Ey köleler, yeryüzündeki efendilerinize saygıyla, korkuyla ve içtenlikle itaat edin; tıpkı Mesih’e itaat ettiğiniz gibi.
6-Yalnızca gözleri üzerinizdeyken onların lütfunu kazanmak için değil, aynı zamanda Mesih’in köleleri olarak, Tanrı’nın isteğini yürekten yaparak onlara itaat edin.
7-İnsanlara değil, Rab’be hizmet ediyormuş gibi, tüm kalbinizle (sahibinize)hizmet edin.
Tesniye 24:7
7-Birisi bir İsrailliyi kaçırıp köle gibi muamele ederken veya satarken yakalanırsa, kaçıran kişi öldürülmelidir. Aranızdaki kötülüğü temizlemelisiniz.
Koloseliler 3:22
22-Ey köleler, dünyevi efendilerinize her konuda itaat edin; bunu yalnızca gözleri üzerinizdeyken ve onların gözüne girmek için değil, aynı zamanda içten bir yürekle ve Rab’be saygı duyarak yapın.
Petrus 1:18
18-Ey köleler, Allah korkusuyla efendilerinize, yalnız iyi ve anlayışlı olanlara değil, aynı zamanda sert olanlara da boyun eğin.
1. Timoteos 6:1
1-Kölelik boyunduruğu altında olan herkes, efendilerini tam bir saygıya layık görmelidir ki, Tanrı’nın adı ve öğretilerimiz karalanmasın.
2-İnançlı efendileri olanlar, sırf iman kardeşleri oldukları için onlara saygısızlık etmemelidirler. Aksine, efendileri iman kardeşleri olarak onlar için değerli oldukları ve kölelerinin refahına adanmış oldukları için onlara daha iyi hizmet etmelidirler. İşte öğretmek ve ısrarla üzerinde durmanız gereken şeyler bunlardır.
Titus 2:9-10
9-Kölelere her konuda efendilerine itaat etmeyi, onları memnun etmeye çalışmayı, onlara ters konuşmamayı öğretin.
10- Ve onlardan çalmak için değil, onlara tam olarak güvenilebileceğini göstermek için, böylece her şekilde Kurtarıcımız Tanrı hakkındaki öğretiyi çekici kılacaklar.
Luka 12:47-48
47-Efendisinin isteğini bilip de hazırlık yapmayan veya onun isteğini yerine getirmeyen hizmetçi çok dayak yiyecektir.
48-Fakat bilmeyip de cezayı hak eden işler yapan kişi az dayakla dövülecektir. Kendisine çok verilenden çok istenecektir. Kendisine çok şey emanet edilenden ise daha fazlası istenecektir.
Çıkış 21:20-21
20-Erkek veya kadın kölesini değnekle döven herkes, kölenin doğrudan bunun sonucunda ölmesi halinde cezalandırılacaktır.
21-Ancak köle bir iki gün sonra iyileşirse cezalandırılmayacaklardır, çünkü köle onların malıdır
Levililer 25:44-46
44“’Erkek ve kadın köleleriniz çevrenizdeki uluslardan olacak; onlardan köle satın alabilirsiniz.
45Aranızda yaşayan geçici ikamet edenlerden ve ülkenizde doğmuş olan klan üyelerinden bazılarını da satın alabilir ve bunlar sizin malınız haline gelebilir.
46Bunları miras olarak çocuklarınıza bırakabilir ve onları ömür boyu köle yapabilirsiniz, ancak İsrailoğullarına acımasızca hükmetmemelisiniz.

Şimdi Kur’an-ı Kerime bakalım ne demiş

Nisa 36.Ayet
Allah’a kulluk edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babanıza iyilikte bulunun. Akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolda kalmışlara, elinizin altında bulunan köle, câriye, hizmetçi ve işçilere iyilik yapın. Çünkü Allah, kendini beğenen ve çokça övünüp duran kimseleri kesinlikle sevmez.
Tevbe 60. Ayet
Zekâtlar ancak fakirlere, yoksullara, zekâtların toplanmasında görevli memurlara, kalpleri İslâm’a ısındırılacak olanlara, kölelere, borçlulara, Allah yolunda cihâd edenlere ve yolda kalmışlara verilir. Allah’ın bu konudaki kesin emri ve taksimi böyledir. Allah her şeyi hakkıyla bilen, her işi ve hükmü hikmetli ve sağlam olandır.
Nahl 71. Ayet
Allah, rızık konusunda bazınızı bazınızdan üstün kıldı. Ama kendilerine daha fazla rızık verilenler, sahip oldukları rızıktan ellerinin altında bulunan köle ve hizmetçilere kendileriyle eşit seviyede olacakları ölçüde vermezler. Hal böyleyken, nasıl oluyor da üzerlerinde bulunan Allah’ın bunca nimetini ve hakkını bile bile inkâr ediyorlar?
Ben bir yorum ve açıklama yazmayacağım
Siz aradaki farkı anlamaya çalışın ve kendi yorumlarınızı kendiniz yapın.
Sadece şunu söylemek isterim Müslümanları ezip öldürenler, kitaplarına çok bağlılar. Bu savaşların dinler savaşı olduğunu unutmayın. Zihninizi bulandırmak istemem ama siz siz olun Allah’ın yarattığını kim olursa olsun “Hristiyan, Yahudi, siyah veya beyaz” birbirinden ayırmayın.
Çünkü Peygamberimiz şöyle buyuruyor:
Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor:
“Allah indinde en şerefliniz takvâca en ileri olanınızdır. Arabın Arap olmayan (acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur. Beyaz derili olanın siyah derili üzerine bir üstünlüğü yoktur, siyah derili olanın da beyaz derili üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvâ iledir.”
(İbn Hanbel, 5/411)
Hadisin manası açıktır. Allah bütün insanları Hz Âdem (as)’den yaratmıştır. O halde hiç kimse, milliyet, renk, dil ve benzeri beşeri yaratılışla ilgili farklılıklar sebebiyle diğerinden daha üstün değildir.
Üstünlük mefhumu, Allah’ın değerlendirmesine bağlıdır. Allah ise bu değerlendirmeyi yapmış ve şöyle buyurmuştur:
“Allah katında sizin en üstününüz en takvalı (Allah’a karşı en saygılı) olanınızdır.” (Hucurat, 49/13)
O vakit İncil’deki o ayetleri başka Allah mı ve ya neyse Tanrı mı gönderdi ? Öyle ise sizin Tanrı’nız yalancının teki. Köleleri dövün öldürün diyen kesinlikle Kur’an-ı Kerim’deki Allah değil. Ben bu sözleri söyleyen Tanrı’ya inanmıyorum. Zaten Netflix’de “Özgürlük Ateşi filminde bunu gayet iyi anlatmışlar . Bence seyredin…
Ayetin mesajı yalnız müslümanları değil tüm insanlığı ilgilendirmektedir. Yüce Allah yaratılış itibariyle insanların eşitliğini, faziletin kişinin bağlı bulunduğu kabile, soy ve ırkta, malda mülkte değil, yalnızca hür iradesiyle kazanacağı takvâ seviyesi ve ahlâkî fazilette olduğunu beyân buyuruyor.
Cenâb-ı Hak önce Âdem ve Havva’yı yarattı. Sonra teselsül halinde tüm insanlığı bunlardan yaratıp çoğalttı. Onları milletlere, ırklara, kavim, kabile ve aşiretlere ayırdı. Her millet ayrı bir dilden konuştu; kendilerine ait örf ve adetleri, gelenek ve görenekleri oluştu. Fakat Yüce Allah bunu karşılıklı övünme ve kavga vesilesi olsun diye değil, insanlar birbirleriyle tanışsınlar, bilişsinler, kültür ve medeniyet alış verişinde bulunsunlar, dünyayı birlikte imar etsinler ve dünya imkânlarından birlikte istifade etsinler diye böyle yapmıştır. Kimsenin bağlı olduğu aile, kabile, kavim ve ırkla övünme hakkı yoktur.
Allah’ın gerçek sözlerini duymak istiyorsanız son din olan Kur’an-ı Kerimi okuyup anlayın… Uydurma sözleri yazan hangi kitaptır hem İncil hem Kur’anı iyi okuyun ki anlayasınız. Eminim doğru İncil’de İsrailoğullarının ne mal oldukları eğrisi ve doğrusu ile yazıyordur…
Kilise çanları gibi kafanızda doğruluk çanlarının çaldığını hayal edin. Tarihin bu döneminde Kur’anı anlamanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlıyoruz.
Sevgi ve selametle efendim..

 

Yorum Ekle