ÇÖP TOPLANAN ALANDA YANGIN: İLK MÜDAHALE KÖY TANKERİNDEN

0
321

Haber: Serdoğan Sıvacı
İlçemize bağlı Dereli Köyü’nde çöp toplama alanında dün 10 Eylül 2025 Çarşamba günü akşam saatlerinde yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede büyürken, köylüler büyük bir panik yaşadı.
Yangına ilk ve en kritik müdahale köyde bulunan yangın müdahale tankerinden yapıldı. Köy Muhtarı Metehan Atılgan’ın yönlendirmesiyle devreye giren tanker sayesinde alevlerin yayılması önlendi. Taşova Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşıncaya kadar köy tankerinden yapılan yoğun müdahale ile yangın kontrol altına alındı.
Köy Muhtarı Metehan Atılgan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yangının büyümesini kendi imkânlarımızla engelledik. Köyümüzde bulunan yangın müdahale tankerinin ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha gördük. Eğer zamanında müdahale etmeseydik, daha büyük bir felaket yaşanabilirdi” İfadelerini kullandı
Yangında can kaybı yaşanmazken, köy halkı erken müdahalenin önemine dikkat çekti.

Yorum Ekle