Kaynak: Serkan Kalpak
1990 yılında ilçemize 29 kilometre uzaklıkta olan Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan sulama amaçlı Destek baraj sulamasının tamamlama inşaatı ihalesi Taşova Havadis gazetemizin 6 Eylül 2024 Cuma tarih ve 578 sayılı nüshasında yayınlanmıştı.
Son derece harika bir görünümü olan Destek Barajında kapalı alanı bulunmamasına rağmen giriş ücreti alınmadığı için son yıllarda piknik için tercih edilen bir mesire yerimiz haline geldi. Özellikle sakinlik arayan piknikçiler için en sıcak yaz aylarında derenin kenarında güneşin hiç hissedilmediği ormanın içinde bir çok mekanları barındırıyor.
Destek Barajı sulaması Tamamlama inşaatı ihalesi bitirildiğinde hem mesire yeri olarak ve aynı zamanda arazi sulaması noktasında gerçek işlevini de yerine getirebilecek.
Bu ihalede; Ana boru hattında meydana gelen arızalar ve hasarların giderilerek 310,4ha tarım arazisinin yeniden sulanması için gerekli imalatlar yapılacak.
Yer tesliminden itibaren 700 gün süre verilen ihale: 1 Ekim 2024 Salı günü Amasya Devlet Su İşleri 73. Şube Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiş olup,
Samsun Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden 7 Mayıs 2025 Çarşamba günü devam eden çalışmalar ile ilgili bir paylaşım yapıldı: “Amasya Taşova Destek Barajı Sulaması Tamamlama” işinde, hendek kazısı ve PE 100 boru alın kaynak yapımı çalışmaları devam etmektedir.