Amasya İtimat

Anadolu Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetleri

0
600

Haber: Serdoğan Sıvacı

Türk Mutfağı’nı korumak, geliştirmek ve bu toprağa özgü yerel değerleri gastronomi dünyasıyla buluşturmak amacıyla ve gelecek nesillere aktarmak için oluşturulan kadınların bir araya gelerek kurdukları Hünerli Eller Kadın Kooperatifi’nde Münevver Özen, kendi evinde bir ulusal kanal ziyaret etti.

A Haber Tokat Muhabiri Murat Onur ve Kameraman Halil İbrahim Yel, ilçemize gelerek emekli öğretmen Sadi Özen’in eşi Münevver Özen ile bir araya gelerek Anadolu Mutfağı’nın vazgeçilmez yemeklerinden saraylarda padişahalara, sultanlara yapılan Etli Bamya Yemeği, Tarhana Çorbası ve Sebzeli Bulgur Pilavını yaparak sofrayı kurdurdu.

Anadolu’nun meşhur lezzetleri arasında yer alan Etli Bamya Yemeği, ilçemizin özellikle Çaydibi, Alpaslan, Mercimek, Yaylasaray, Yerkozlu ve bir çok köyümüzde yetişen çiçek bamyasından yapılan yemeğin lezzeti ve ünü aşmış durumda.

Ülkemizin mutfağı birkaç nedenden dolayı zengin. Güçlü bir halk mutfağı geleneğimiz var. Saray mutfağı geleneğimiz var. Kışın en çok tüketilen tarhana çorbasını Münevver Özen de evinde hazırlayarak sofraya sunmuş oldu.

Yorum Ekle