Ahmet Şimşek
Çok kolay ve besleyici ve nefis bu kış ayların da sıcak sıcak içmeli.. Afiyet olsun…
ÇATAL ÇORBA TARİFİ:
1- Su bardağı haşlanmış y.mercimek
½ -Su “ erişte (el yapılmış kesme hamur)
4 – Yemek kaşığı süzme yoğurt
1- Yemek kaşığı sıvı yağ
Nane, tuz, karabiber, isteğe bağlık kırmızı pul biber.
Not: baklagilleri haşlanmadan ölçerseniz haşlanınca çok oluyor en iyisi haşlandıktan sonra ölçün.
Yapılışı:
Tencerenin içine haşladığımız yeşil mercimeği, kaynayan mercimeğe erişteşi ilave ettim. O kaynarken biri taraftan bir kapta yoğurdu sulandırıp iyice çırptıktan sonra biraz yoğurdu ılık yapmak için kaynayan tencereden 8-10 kaşık ilave ettim karıştırdım sürekli. Sonra bu karışımı kaynayan tencereye yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave ettim. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırdım. Kapatmaya yakın da tuzu ilave ettim.
Sosu için:
Nane, kırmızı pul biber ve karabiber 1,5 yemek kaşığı yağı tava da kızdırdıktan sonra büyükçe bir kaşıkta bulunan bu karışımın üzerine kızgın yağı dökerek çorbanın üzerinde gezdirin. Çok besleyici ve çok bereketli bir çorba afiyet olsun. Sıcak servis yapılırsa tadına doyum olmaz.
5 kişilik..