7 BİN 364 DEKARLIK ALANDA BUĞDAY HASADI SÜRÜYOR..

0
227

Haber: Serdoğan Sıvacı

Nisan ayında ilimiz genelinde en fazla Amasya ile Taşova’nın etkilendiği Zirai don olayında özellikle meyve ağaçları %98 oranında zarar görmüştü.

Umudunu tahıl ürünlerine bağlayan bölgemizde haşhaş ve buğday hasadı devam ediyor.

Amasya’nın Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde 7 bin 364 dekarlık alanda gerçekleştirilen buğday hasadından 4 bin ton sertifikalı tohumluk buğday üretimi hedefleniyor.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı işletmenin verimli arazilerinde başlayan bu yılki hasatta olgunlaşan başaklar biçerdöverler ve iş makineleri kullanılarak hasat ediliyor.

Tohumluk amaçlı üretilen ekmeklik buğdayların tamamının Türkiye’nin dört bir yanına Anadolu’da çiftçilere dağıtılacak. Amasya Valisi Önder Bakan da biçerdöverin direksiyonuna geçerek ilk buğday haşatını gerçekleştirdi.

Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, 7 bin 364 dekar alanda 4 bin ton mahsul üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Amasya Valisi Önder Bakan, “TİGEM işletmelerimizin ticari alanları ve tarlalarında, bir hasat için bir araya geldik. İlk buğday hasatlarını hep birlikte yapmaya başladık. Verim güzel çok şükür. Dönüm başına 600 kilogram alınıyor ve bu fena olan bir rakam değil. İnşallah daha bereketli olur” dedi.

Ziraat Mühendisi Bahar Yazar ise “Bu yıl işletmemizde 7 bin 364 dekar alanda güzlük buğday ekimimiz gerçekleşti. 7 bin 364 dekar alanda buğday hasadımızı gerçekleştirmeye başladık. İşletmemizde iki çeşit ekmeklik buğday bulunmaktadır. Flamura 85 ve KATE-A1 bölge çiftçimiz her iki çeşidi de tercih etmektedir. Bu yıl 4 bin tona yakın bir mahsul üretimi beklemekteyiz. Elde ettiğimiz mahsulü sertifikalı tohum olarak dağıtımını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Hasat programına İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, Gökhöyük TİGEM Müdürü Muhammet Altıparmak da katıldı.

Yorum Ekle