Geçmiş yıllarda ekmeklerimiz çok sağlıklıydı. Fırınlarda bir ekmek 550 gram olarak çıkardı. Fırıncılar, Yarım ekmek hatta çeyrek ekmek satarlardı. Önce ekmeğin gramajı giderek azaldı, 200 grama kadar düştü. Aynı düşüş kalitede de yaşandı.
Eskiden köyde yaşayan insanlarımız köy ekmeğini beğenmez beyaz ekmekle katık yaparlardı. Son yıllarda ekmeğin erkenden bayatlamaması için, daha beyaz ve yumuşak olması için bir çok katkı maddesi zerkediliyor. Şimdilerde iş tersine döndü, şehirdeki insanlar daha sağlıklı olduğundan köy ekmeği arıyor.
İlçe ve şehirlerde imal edilen ekmeklerin adına maalesef ”beyaz zehir” deniliyor. İnsanımız mecburen daha farklı ekmek türlerine yöneldi.
Uluköy’den Süleyman Sayar Ramazan Bayramı arifesinde köy fırınında çıkan köy ekmeği, pide, yağlı, pişi gibi unlu mamullerin fotoğraflarını bizlerle paylaştı, kendisine teşekkür ediyoruz.