İlçemizin bereketli topraklarında yetişen ve özellikle Konya’da yapılan çorba ve yemeğindeki lezzetiyle ön plana çıkan Çiçek bamyamız, Konya düğünlerinin baş tacı olup, Taşova’daki bamya üreticileri ve satıcıları için önemli bir pazar olmaya devam ediyor.
Taşova’da her Perşembe günü kurulan bamya pazarında köylerde kar ve aşırı soğuk nedeniyle beklenen katılım olmadı.
29 Ocak 2026 Perşembe günü kurulan pazarda Güzlek bamya 1.600 ile 1.700 TL arasında alıcı bulurken kuru bamya 2.100 ile 2.200 TL arası alıcı buldu.
Tohumu ayrı bir değer olan vitamin ve mineral zengini, aynı zamanda da şifa kaynağı olan bamyanın her Cuma günü Pazar fiyatını gazetemizden ve Taşova gen tr haber sitemizden takip edebilirsiniz.


