Havaların soğumasıyla Taşova’da balık tezgahlarında canlılık devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda fiyatının pahalı olması nedeniyle haftada 3 veya 4 kez Samsun’dan getirtilen balığın bugünlerde hergün satışı yapılıyor. Kokusu ve küçük olduğu için temizlenmesi zor almasına rağmen ilçemizde balık denilince akla hamsi geliyor.
Hamsiden sonra mezgit, istavrit ve palamut da bu sezonun öne çıkan türleri. Bu yıl ortalama kilosu 100 liraya satılan hamsi ve diğer balıklar vatandaşların sofralarında önceki yıllara oranla daha fazla yer alıyor.
Vatandaşlar hem ekonomik, sağlıklı hem de besleyici olması nedeniyle balığı sofralarında daha sık tercih ederken, sadece bir besin değil; artık kış sofralarının kültürel bir parçası olarak görülüyor. Tüketiciler özellikle omega-3 bakımından zengin balık türlerinin çocuklar için faydasına dikkat çekerken, uzmanlar unutkanlık ve bir çok hastalığın şifası olduğu için haftada en az iki kez balık tüketilmesini öneriyor.




