Amasya İtimat

2. Kurtarma vakası: SANKİ GÜNEYİMİZİN SİBİRYA’SI

0
704

Haber. Tevfik Öztürk

Orman ve Özel İdare Yaşlı çiftte Ulaştı

Bu kez karlı kış haberlerinde yaşanan kurtarma vakalarının 3’ü de Güney kesimimizdeki köylerimizden geldi.

İlk haber Özbaraklı (Aşağı Baraklı) köyünden ikinci vaka Esençay kasabamızdan gelmişti. Son haber ise Güney batımızdaki Yukarı Baraklının yaklaşık 750 rakımdaki Çatma mezrasından geldi.

Taşova ilçemize bağlı Yukarı Baraklı köyünün Çatma mezrasında mahsur kalan yaşlı çiftte ekiplerin mücadelesi sonucu ulaşıldı.
Yukarı Baraklı köyünden Hasan Çatma eşiyle birlikte Suluova dan kar yağmadan önce Baraklı köyünün Çatma mezrasındaki yayla evine havaların iyi olduğu nedeniyle bir kaç günlüğüne evini kontrol amacıyla geldi. O gün de kar yağışı başladığı için mahsur kalmışlar erzakları bittiği için Baraklı muhtarına yeni haber vermelerine dolayı Özel İdare ve Taşova Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri iş makinaları ile karla kaplı yolları açılarak vatandaşlara ulaşılarak gıda desteği verilmiştir.

Yorum Ekle