1000 KOLİ GIDA KOLİSİ DAĞITILIYOR

0
3

Mübarek Ramazan ayının arifesinde olduğumuz şu günlerde, Taşova’mızın başarılı avukatları Emine Özcan Özdemir ve Şensoy Özdemir’den ihtiyaç sahiplerine 1.000 koli Ramazan gıda yardımı dağıtıldı.
Halkımızın takdirini kazanan bu örnek davranışları nedeniyle kendilerini kutluyor, yardımlarının Allah katında kabul olmasını diliyoruz.
Taşova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarının özveri ile katılım sağlayarak, dağıtılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının sağlandığı günde; Taşova merkez mahallelerinde görev yapan muhtarlar ve 41 köyümüzün muhtarına 750 adet, Taşova Belediyesine 100 adet, Taşova Hünerli Eller Kadın Kooperatifi’ne 50 adet , başkanlığını Kasım Alper Özdemir’in yürüttüğü, Taşova’mızın örnek ve yardımsever derneği İyilik Hareketi Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne 50 adet, verdiği emek ve topladığı yardımları çok büyük bir mütevazilikle dağıtan, örnek yardımsever çalışmaları ile tanınan genç hemşehrilerimizden Okan Özer’e 50 adet Ramazan yardım kolisi, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere teslim edildi.

Avukat Emine Özcan Özdemir ve avukat Şensoy Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“İslâm’ın özü olan paylaşmak ve yardımlaşmak bu ayda artar, bu ayda küsler barışır, kavgalar son bulur, insan Rabbini bulur, kusurlarını O’na açar. Allah yardım ederse kuluna, her iş girer yoluna diyerek ihtiyaç sahiplerine, karınca kararınca yardımda bulunmaya çalıştık.
Sonsuz merhamet sahibi Rabbimiz, kullarını affeder, dualarını kabul eder. Bu ay bereketin ayı, huzurun adıdır.
Kardeşlerin, düşkünlerin, mazlum ve mağdurların hatırlandığı, Allah’a yakınlaşmanın bereketli iklimi olan Ramazan ayı, oruçların tutulduğu, teravihlerin kılındığı büyük bir hazinedir.
Dünyevî arzu ve isteklere gem vurmanın, Allah ile birlikte olmanın eşsiz sevincinin hissedildiği Ramazan ayı, on bir ay beklenen bir nur ve güzelliktir
Ramazan, çevremizdeki insanlara el uzatmak, onların yüzlerindeki tebessüme vesile olabilmek için büyük bir fırsat, kardeşliğin canlandırılması için eşsiz zamanlardır.
Paylaşmanın bereket ve huzurunun hissedildiği Ramazan Ayı, toplumumuzda olduğu gibi dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar ve güzel ilçemiz halkı tarafından da aynı coşku ve sevinçle idrâk edilmektedir.
Bu vesile ile, nasip olursa kısa bir süre sonra manevi iklimi ile hep birlikte idrak edeceğimiz Ramazan ayımızın; maddi olarak darda kalmış, zora düşmüş kardeşlerimiz için yardımlarda bulunmanın, kardeşlerimizi bu bereket ayında yalnız bırakmamanın, Rabbimizin rızâsını kazanmaya vesile olacağı inancıyla tüm İslam aleminin ve gerek büyükşehirlerde gurbette yaşayan, gerekse yurt dışında gurbette yaşayan kıymetli Taşovalı hemşehrilerimiz için, hayırlara, berekete ve affolunmaya vesile olmasını diliyor, yaptığımız yardımda bizi vesile kıldığı için Rabbimize şükrediyoruz.”
Biz de bu örnek davranışlarından dolayı avukatlarımızı kutluyor, dualarının ve hayırlarının kabul olmasını niyaz ediyoruz.

Tüm zorluklara rağmen milletimiz, komşusuna, kardeşine, yetimine sahip çıkmaya devam etmektedir. Yardımseverlerimizin duyarlılığı her geçen gün artmaktadır. Veren el ile alan el arasındaki köprünün her daim var olmasını diliyoruz.

Bu ayda yapılan ibadetler ve yardımlar, sadece bireysel sevap kazanmakla kalmaz, aynı zamanda toplumda birlik ve beraberliği güçlendirir. Ramazan’da yapılan iyilikler, ihtiyaç sahiplerine umut olur ve onların dualarında yer edinmemize vesile olur.

Ramazan, sadece oruç tutmakla sınırlı olmayan, aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Bu mübarek ayda yapılan yardımlar:
* İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürür.
* Toplumda dayanışmayı artırır.
* Manevi huzur ve bereketi artırır.
* Sadaka, zekât ve fitre gibi ibadetlerin yerine getirilmesini sağlar.
Ramazan ayında yapılan her hayır, Allah katında kat kat karşılık bulur. Bu nedenle, bu ayda yapılan yardımlar, hem yardım yapana sevap kazandırır hem de muhtaç insanlara umut olur.

Yorum Ekle