Haber: Yusuf Turan Günaydın
Taşova Dernekler Federasyonu TAŞDEF tarafından adına bir öykü yarışması düzenlenen ünlü öykü yazarı hemşerimiz merhum Recep Seyhan 1 Kasım 2025, Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen bir ödül töreniyle yad edildi.
Saat 14.00’de başlayan Öykü yarışmasına ilgi büyük olurken, gönderilen öyküleri okuyarak değerlendiren yarışma jürisi, yarışma şartları gereği bu zamana kadar öykü kitabı yayımlamamış genç öykücüler arasından üç yazara birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleriyle bir yazara da mansiyon ödülünü layık gördü.
Ödül alan yarışmacılar şöyle:
Birincilik ödülü: “Bugün Günlerden Zahide” isimli öyküsüyle İbrahim Şaşma,
İkincilik ödülü: ”Fincan” isimli öyküsüyle Şule Anıl Sonkaya,
Üçüncülük ödülü “Kadınlar ve Kaplumbağalar” isimli öyküsüyle Sümeyye Çiftçi.
İlçemiz Karamuk köyü nüfusuna kayıtlı Fahriye Güleç Düzgün ise “Vade Yeli” başlıklı öyküsüyle mansiyon ödülü aldı. İkincilik ödülü alan Şule Anıl Sonkaya mazereti dolayısıyla katılamadı.
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinin mekânı olan Kızlarağası Medresesinde düzenlenen ödül törenine ilgi büyük oldu. Programa Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı. Öykü yarışmasına ön ayak olan hemşerimiz şair ve eğitimci Kadir Ünal’ın açış ve selamlama konuşmasını yaptığı törene Recep Seyhan’ın kitaplarını tanıtan bir slayt gösterisiyle devam edildi. Slayt gösterisinin ardından Recep Seyhan’ın eşi Şadiye Seyhan, değerlendirme jürisi adına Prof. Dr. Şaban Sağlık, TAŞDEF adına Ahmet Usta ve TYB adına Mahmut Bıkıylı bir konuşma yaptılar. Programa TAŞDEF Genel Sekreteri ve Amasya Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Onur Tüccar, Amasya İl Derneği Başkanı Duran Kaplan da katıldı.
Program kapsamında Seyhan’ın bir öyküsünden uyarlanarak Taşova/Yeşilyurt köyünde filme çekilen “Saliç” kısa filmi izlendi. Samimi bir havada geçen törende Prof. Dr. Dursun Ali Tökel de Recep Seyhan öykülerinin sinematografik özellikleri üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Tökel ile şair ve yazar Şadi Oğuzhan’ın ilgiyle dinlenen sunumlarının ardından programı izlemeye gelenlere yemek ikram edildi. Ayrıca katılımcılara Melike Turan ve İsmail Turan’ın hazırladığı Recep Seyhan Armağanı adlı kitap da hediye edildi.
Böylece sonlanan program için gelenler uzun bir süre tören mekânından ayrılmadılar. Bu yarışmanın edebiyatımıza güçlü öykücüler kazandıracağına olan inancımızla birlikte merhum Seyhan’ın ruhunun şad olduğuna da inanıyoruz.



