ÇAY İÇME MUTLULUĞUNUN 20 ALTIN KURALI

Çay :  Hoş, leziz, keyif veren ve dinlendiren güzel bir bitki türümüz.

Çay :  Olmazsa olmazımız. Onunla geçer sonbaharımız ve kışımız, onunla geçer ilkbaharımız

Ve yazımız. Öğünlerimiz de olmazsa olmaz rengi güzel demi  güzel şahane varımız.

Çay : Evde, bağda bahçe de, köy de, şehir de  ayrı bir güzel, yaylada, dağda,  ovada, tarlada

Gurbette ayrı bir güzel, içimizi ısıtan ve ferahlatan, bünyemize sükunet veren  adı ve tadı güzel

İçeceğimiz.

Çay : Gündüz işimizde, gece ikametimizde, tatilimizde, seyahatimizde, misafirliğimizde ve her zaman

Her mevsimimizde onunla sevindiğimiz onunla mutlu olduğumuz.

Sözümü uzatmadan siz değerli okurlarım için hazırladığım “Çay İçme Mutluluğunun 20 Altın Kuralı” nı dikkatlerinize takdim etmek istiyorum.

1 – Rengi, kokusu, yapımı, güzel ve kaliteli çayı tercih edin.

2 – Zevkinizi, damak tadınızı, tecrübenizi ve imkanınızı birleştirin.

3 – Toprak, seramik, porselen demlik kullanın, madeni demliğe heveslenmeyin.

4 – Kimyevi özellikli, boyalı ve aroma katkılı çayları içmemeye özen gösterin.

5 – İyi ve güzel arıtılmış sağlıklı bir su ile çayınızı demleme hassasiyeti gösterin.

6 – Suyu kaynağınca çayı hemen demleyin. Suyu uzun süre kaynatmamaya dikkat edin.

7 – Çayınızı ince belli, kristal bardakta ve porselen fincanda içmeyi tercih edin.

8 – Çay tabağının sanat zevki özelliği taşımasına ve görünümüne  özen gösterin.

9 – Çay kaşığının da bardak ve tabak uyumluluğunu göz ardı etmeyin.

10 – Şekerin esmer ama sert olanını tercih edin. Mümkünse şekersiz içmeyi isteyin.

11 – Güzel evinizde ve güzel arabanızda berbat bardaklarla, berbat çay içmeyin.

12– Çay kültürünüz olsun. Hoşaf gibi, renksiz, zevksiz, tatsız, çay tüketmeyin.

13 – Çayın lezzetinden, kokusundan, sunumundan, bardak, tabak, kaşık kullanımından taviz vermeyin.

14 – Güzel ama özellikle lezzetli kurabiye ve pasta eşliğinde  çay içmeyi önemseyin.

15 – Çay içmenin adap ve erkanıyla uyumlu muhabbetle çay için. Çayı dedikoduya alet etmeyin.

16 – Çayı edebiyat ve sanat, mimari ve musıki, tarih ve tasavvuf kültürü muhabbetiyle için.

17 – Çay içerken kabalaşmayın, ahlaki olmayan davranışlarla çayı  bozmayın, acıtmayın.

18 – Hayatınızı küçük zevk ve mutluluklarla renklendirin ve zenginleştirin.

19 – Çayınızı “ güzel okuma” ve “ güzel yazma “ alışkanlıklarınızla  beraber içmeye özenin.

20 –  “Çay içmiş olmak için” çay içmeye  kendinizi zorlamayın.

GÜZEL İNSAN GÜZEL ÇAY İÇER GÜZEL HATIRALAR YAŞAMAYI TERCİH EDER.

Yazan : Ahmet YÜTER

Yorum Ekle