Amasya İtimat

ÜRETİMDE DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

İlçemizde 1999 yılında 19.000 dekar alanda ekilen ve 81.680 ton üretimi yapılan şeker pancarı, 2016 yılında 333 dekar alana ve 1700 ton üretime kadar düştü. Daha önce yaklaşık 40 köyümüzde üretilen pancarın 2016 itibarı ile 14 köyümüzde üretimi yapılıyor.

Her yıl kademeli olarak azalan pancar üretiminin bu sezon düşüp, düşmeyeceği merak ediliyor.

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçı 64. pancar kampanyası dönemine ilişkin bir açıklama yaptı;

“Amasya Şeker Fabrikasının 2017/2018 Kampanya dönemi hazırlıkları tamamlandı, 6-7 Eylül 2017 açılışı yapılacak kampanya döneminde 74 Bin Ton Kristal Toz Şeker, 30 Bin Ton melas ve 200 Bin ton Yaş Küspe üretimi yapmayı planlıyoruz Bu kapsamda dört il, on bölge olmak üzere 114.016 dekar pancar ekim alanından 700 Bin ton pancar tesellümü yapılmasını planlıyoruz.  Yeni üretim döneminin ülkemize, yöremize, çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, Fabrikamızı üretim dönemine hazırlayan Şirket çalışanlarımızı da öz verili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum “ dedi.

Yorum Ekle