Amasya İtimat

TAŞOVA YÜKSEL AKIN MESLEK YÜKSEKOKULU’NA 4. BÖLÜM AÇILIYOR

2014 yılında Posta Hizmetleri ve Otobüs Kaptanlığı bölümleri ile  eğitime başlayan ilçemiz Yüksel Akın Meslek Yüksek Okuluna geçtiğimiz dönem Raylı Sistemler İşletmeciliği bölümü açılarak bölüm sayısı üçe yükselmişti.

2018-2019 akademik yılında ise Ulaştırma Hizmetleri bölümü açılması kararlaştırıldı. Böylece yüksek okulumuzdaki bölüm sayısı dörde çıkmış oldu.

ULAŞTIRMA ve TRAFİK HİZMETLERİ PROGRAMI: Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri programından mezun olan öğrenciler, kazandıkları yeterlikler doğrultusunda“Ulaştırma Teknikeri” unvanı verilir. Ulaştırma teknikerleri inşaat mühendislerine yardımcı eleman olarak yol ve köprülerin demiryolu gibi ulaştırma yapılarının projelerinin hazırlanması yapımı bakımı ve onarımı sırasında işlerin ve işçilerin denetimi yük ve yolcu taşımacılığında büro işlerinin yürütülmesi gibi görevler yapar. Ulaştırma teknikerleri inşaat mühendislerine yardımcı eleman olarak yol ve köprülerin demiryolu gibi ulaştırma yapılarının projelerinin hazırlanması yapımı bakımı ve onarımı sırasında işlerin ve işçilerin denetimi yük ve yolcu taşımacılığında büro işlerinin yürütülmesi gibi görevler yapar. Bundan dolayı programdan mezun olan öğrenciler, iş ilanlarında belirtilen şartlara göre; “Ulaştırma Teknikeri” unvanını alacaklardır. Ulaştırma teknikerleri genellikle Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlıklarına bağlı
kuruluşlarda görev alırlar. Ayrıca belediyelerin fen işlerinde ve özel sektörün karayolu
demiryolu havaalanı ve limanı inşaatı toplu konutların yollarını yapan firmalarında
kentler arası taşımacılık yapan firmalarda iş bulabilirler. Gelişme süreçlerini büyük ölçüde tamamlayan ülkelerde; trafik güvenliğine yönelik çalışmalara da büyük ağırlık verilmekte, kara yolu ulaşımı ve trafik konularında çeşitli kurumlarda eğitim verilmekte, uzmanlar yetiştirilmekte, çeşitli araştırmalar yapılmakta, bu araştırmalar sonucunda önlemler alınmakta, sosyal kampanyalar düzenlenmekte, özetle trafiğe yatırım yapılmaktadır. Bu nedenle günlük yaşamımızın her safhasında trafik ile iç içe olmamız, motorlu araç ve sürücü sayılarının artmasını ve beraberinde "Trafik Güvenliği" kavramını ortaya çıkarmıştır. Tüm dünya ülkelerinde de kendini gösteren "Trafik Güvenliği" sorunu sebep olduğu ölüm, yaralanma, sakat kalma, sosyoekonomik kayıp, ölenlerin ve yaralananların yakınları ve aileleri üzerindeki psikolojik-sosyal etki ve çevre kirliliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Trafik güvenliği; altyapı hizmetlerinin tamve sürekli yapılmasının yanı sıra trafik eğitiminin yaygınlaştırılması ile sağlanabilir.Üniversitemizin Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması düşünülen Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı ile kara yolları ulaşım ve trafik alanında gerekli olan ve ülkemizde büyük boşluğu her an hissedilen insan gücünün yetiştirilmesinde büyük bir katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Yorum Ekle