Amasya İtimat

POLİTİKA

       Politika; farklı şekillerde ifade edilen ve herkesin farklı şeyler anladığı siyasi bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. . Politikanın merkezi ise siyasi partilerdir. Siyasi Partiler  her zaman hükümette,veya iktidarda  bulunmak ,ülke yönetimine talip olmayı hedeflemek  için azami gayret sarfetmektedirler.


      İktidarı ele geçirmenin yolunun  iyi yapılanmış  teşkilatlanmadan geçtiğini, bunun için gerekli olan sağlıklı ,kalıcı politika üretmeye ihtiyaç olduğunu temel çalışma olarak kabül ettiklerinden ARGE  sini  gece gündüz çalıştırmaktadır.


       


        Politika üretmede  faydalı ve yönlendirici  organ  baskı/çıkar ve baskıcı gruplardır.   Teşkilatlanmanın içine baskı/çıkar ve baskıcı grupları da almak zorundadırlar.. Çıkar ve baskı gruplarının her zaman   potansiyel oyu vardır.Hiçbir parti, sıcak ilişkilerini bozmayı ve potansiyeli  kaybetmeyi riske edemez..          

Baskı  grupları meslek,etnik köken ve sosyal sınıfların  haklarının alınması mücadelesi için vardır.Bunlar Sendikalar,Meslek odaları,il, ilçe dernekleri,gibi kuruluşlardır..


Siyasi arenada   baskı gruplarının yaptırım güçlerinin ve etki alanlarının normal olarak  yüksek olduğu sanılsa da bazen büyük yanılgılara da rastlanmaktadır.. iktidar her zaman baskı gruplarını kontrol altına almasını bilmiş, küçük şeylerle mutlu olmalarını sağlamıştır.


        


        Özellikle derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri kamu personeli ise iş zaten bitmiştir.”’nasıl emrederseniz öyle olsun efendim”’ demekten başka çare yoktur. Tamamında olmasa da bir çoğunda kaybedilecek, ya siyasi  ikbal beklentisi,ya kişisel menfaat ilişkisi,yada hükümetle ters düşme endişesi oluşacağından , , baskı  değil teslimiyet anlayışı ön plana çıkması kaçınılmaz olacaktır..Bu ifademden memurların demokratik haklarını kısma gibi, bir anlayış  anlaşılmamalı ifade edilmek istenen ülkemizdeki siyaset ve politika anlayışının oturduğu zemindir.  Sen ne olursan ol,ne kadar potansiyel oya sahipsen, o kadar gücün vardır.Bu da gücünü kullanmasını bilenedir. Gücün yok ise  seçimlere kadar önemi yoktur, ancak akabindeki seçimde belki birkaç vaatle çark yeniden işlemeye başlayacaktır. Yönetim homojen yapı içerisinde ve  amacına uygun faaliyetlerde ise  mutlaka başarılı olacaktır. Her sivil toplum örgütü hizmetten en iyi şekilde faydalanması ürettiği ve uygulama başlattığı hamlelerle ayakta kalacak  ve yürüyecektir..Birileri kuruluşları kişisel merdiven olarak kullanılırsa bu er geç açığa çıkacaktır.

       


        Çıkar grupları ise   ekonomiktir. Bunlar holding tir,yada uluslar arası şirketlerdir .Ülkelerin  ekonomisini iktidarla işbirliği yaparak yönlendirmektedirler.Bütün iktidarlar döneminde de  bu böyle idi, yarında böyle olacak…

       


        Amasya belediye başkanı İsmet Özaslan  09/08/2008  Destek yayla şenliklerindeki  konuşmasında  İstanbul’da Amasya adına düzenlenen etkinlikte Taşovalı derneklerin ön plana çıktığını   bir sese binlerce Taşovalının katıldığını ifade etmiştir. Ne acı ki binlerce Taşovalı İstanbul’da bir araya  geliyor, dernekler olarak katılıyor ,her türlü Amasya etkinliklerinde ön planda yer alabiliyor ,maalesef Taşova için toplumsal fayda sağlayacak bir taleplerinde ise  bürokrasinın ya  bir yerine takılıyor ya da taktırılıyor.Gülücüklerle yaparız, yapacağız,elimizden gelen tüm gayreti sarfedeceğiz  denilerek  avutuluyor.sebebi hikmetinin ne olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Netice olarak bu kadar ağırlığı olan bir ilçenin , baskı grubunu oluşturan  sivil toplum örgütleri; ‘zaman birlik beraberlik zamanı’dır. politikanız Taşova olmalıdır..karşılıksız ve beklentisiz….

 

        Sadece İstanbul’daki  otuz üç derneğimiz ve Amasya Taşovalılar derneği Taşova’nın ekonomik, kültürel ve sosyal olarak yükselmesi için ha bi gayret… samimi ve akıllıca ,Homojen bir yapı içerisinde… Taşova İçin…

      


        Başlıktan  da belli, politika…..

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.