Amasya İtimat

KAR, KIŞTA KAVALOLUĞUNDA KALKINMA TOPLANTISI..

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliğince finansmanı sağlanan IPARD Programı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Hazırlanmasına Teknik Destek Projesi” çerçevesinde Amasya, Ankara, Çanakkale, Çorum, Denizli, Erzurum, Diyarbakır, Kastamonu, Manisa, Ordu, Samsun ve Şanlıurfa olmak üzere 12 ilde uygulanan Yerel Kalkınma Strateji planı çalışmaları Kavaloluğu köyünde ilçenin kuzey doğu kesimindeki  dört köy ile devam etti.

Toplantıda; Amasya’nın Orman Bölge Müdürlüğü olmasında orman varlığı ile en fazla orman envali bulunan ilçemizde neden bir orman ürünleri sanayi  olmadığı gündeme geldi. En önemli geçim kaynaklarının orman işçiliği olduğunu, bir arkadaşlarının kolunun kırıldığını ifade eden katılımcılar sigortasız çalıştıklarını söylediler  8 Aralık 2018 Cumartesi günü Saat 13.30’da bölgenin tek okulu olan Kavaloluğu Köyü İlkokulunda başlayan toplantıya; Taşova Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama ekibinden YEG Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf  Yücel, YEG Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Günaydın,  Kavaloluğu köyü Muhtarı  Medet Araz, Alçakbel köyü Muhtarı Hüseyin  Diril, Korubaşı (Serniç) köyü Muhtarı Mürsel Çakmak, Şeyhli köyü Muhtarlığı adına Cemal Aydın, TOKSOY Derneği Başkanı Kazım Özdemir ile Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Pasun, Şeyhli Camii Yaptırma Derneği Başkan Vekili Muharrem Cenik, Kavaloluğu Barcın Camii Yaptırma Derneği Başkanı Ahmet Yeral ve dört köyden vatandaşlar katıldılar.

Toplantıda hazır bulunan katılımcılara anket formları dağıtıldı. Konu ile ilgili Ahmet Günaydın, YEG’in kuruluş yapısını, gayesini, Yusuf  Yücel LEADER ve Yerel Kalkınma Stratejisi sürecini anlattı. Söz alan muhtarlar ve üreticiler mezralararası yol ve köy yollarına sıcak asfalt istediler. Katılımcılar; 4 köyün ortak faydalanabileceği palet, kazma-kürek sapı ağaç çay kaşığı, kürdan gibi mamüllerin imalatının yapılacağı bir sanayi kuruluşu talep  ettiler. Daha sonra söz alan köy muhtarları ve üreticiler karşılaştıkları sıkıntılar ve köyden kente göçün azaltılması konusunda Karadeniz ikliminin olduğu bu yörelerde özellikle Fındık ve ceviz fidanı için projeler yapılmasını istediler.

Yorum Ekle