Amasya İtimat

FARK DESTEĞİ MÜRACAATLARI BAŞLADI

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Cahit GÜLBAY, 2012 yılı ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark  Ödemesiyle ilgili açıklamada bulundu:


 


“2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulmasına dair 07.05.2012 tarih ve 28285 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2012/3106 sayılı Bakanlar Kurul Kararı gereği 27.06.2012 tarih ve 28336 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre 2012 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2012/42) gereğince üreticilerimize fark ödemesi desteği yapılacaktır.


 


2012 yılı ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark  Ödemesi Desteğine esas olmak üzere uygulanacak destekleme ödemesi kilogram başına; yağlık ayçiçeği için 24 Kr,  soya fasulyesi için 50 Kr dane mısır  için 4 Kr, kanola ve aspir için 40 Kr, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için 5 Kr, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nuhut için 10 Kr olarak belirlenmiştir.


 


2012 yılında yukarıda bahsedilen ürünleri üreterek satan ve bu ekilişlerini Çiftçi Kayıt Sisteminde belirten üreticilerimizin fark ödemesi desteğinden yararlanabilmeleri için; 01 Ekim 2012 tarihinden itibaren Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl – İlçe Müdürlüğüne son başvuru tarihi olarak belirlenen; yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 1 Nisan 2013,  dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için ise  30 Nisan 2013 tarihine kadar başvurması gerekmektedir. Bu tarihten sonraki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.


 


Fark Ödemesi Desteği için Yağlık Ayçiçeği, Kanola, Soya Fasulyesi, Aspir, Dane Mısır, Arpa, Buğday, Çavdar, Yulaf, Çeltik, Tritikale, Kuru Fasulye, Mercimek ve Nohut üretimi yaparak satan üreticilerden müracaatları esnasında istenen belgeler aşağıda belirtilmiştir;


İstenen Belgeler:


1. Başvuru Dilekçesi  (İl Müdürlüğünden temin edilecektir.)


2. Üretim sezonuna ilişkin hasat tarihi ile son başvuru tarihi arasındaki süreyi içeren alım satım belgesinin aslı ve fotokopisi (müstahsil makbuzu veya fatura) ve onaylı borsa tescil beyannamesi


3.  T.C. Numarasını gösterir nüfus cüzdanı veya nüfus kayıt örneği


4. İstenen belgelerin kayıp veya zayi olması durumunda belgeyi düzenleyen kuruluştaki nüshasının noterce tasdikli örneği dikkate alınacaktır.


5. 2012 yılı ÇKS’nde özlük, ürün, arazi bilgileri ürün hasat tarihinden önce güncellenmeyenler, ÇKS’nde kayıtlı olduğu yer dışında başka yerde Fark Ödemesi Desteğine müracaat edenler, ÇKS. de kayıtlı olmayan arazilerinde Fark Ödemesi Desteğine esas ürünleri üretenler prim uygulamalarından faydalanamazlar.


Fark Ödemesi Desteğinden  haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler,  5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmazlar.” dedi

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.