Amasya İtimat

AMASYA BELEDİYE BAŞKANI SARI BABA OCAĞINDA İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı geleneksel hale getirdiği  iftar yemeğinin 10. yılında  yine 7’den 70 ‘e yüzlerce hemşerisi ile  orucunu açtı.

Sarı, Köy meydanında verilen iftar yemeğinde il ve ilçelerden, köy halkından katılan binlerce kişiyi iftar sofrasında buluşturdu. İftar programı Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Tasavvuf müziği ekibinin ilahileri eşliğinde semazen gösterileri sunuldu.

MS Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül adamı Sarı,  31 Mart Mahalli idareler seçiminde  Amasyalıların teveccühü ile fark atarak Belediye başkanı seçilmişti. 9 yıldır Uluköy ve Taşova’da verdiği iftar yemeği ile  adından sıkça söz ettiren Sarı; 31 Mayıs 2019 Cuma günü iftar sofrasında  birlik ve beraberlik duygularını pekiştirici bir konuşma yaptı. Taşova’nın bir köyünden iki tane rektör bir de Amasya Belediye Başkanı çıkıyor bu  gurur verici tablonun bir eşi benzeri olmadığını vurguladı. Bayanların yoğunlukta olduğu iftar yemeğinde Sarı, Birlik ve beraberliğimizi  devam ettirdiğimiz sürece daha nice başarılara imza atacağını açıkladı. Amasya’da ramazan süresince protokol ile iftar yemeğine katılmadığını her akşam bir mahallede  vatandaşlar ile orucunu açtığını ve bundan da vatandaşların mutlu olduğunu dile getiren Başkan Sarı; ”Ben olmama vesile olan doğup büyüdüğüm bir yer var. İşte benim için çok ayrı bir yeri olan memleketim, doğduğum yer. Yaşayan ve rahmeti rahmana kavuşan büyüklerimin yeri. İşte bu yer ve bu yerde yaşayan vatandaşlarıma hizmet  borcumun haricinde böylesi kutsal ve duaların bolca edildiği bir zaman diliminde bu duaları almaya vesile olacak  iftar yemeğimizi veriyoruz. 1000 aydan hayırlı olan Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Bu hayır işlerini yaparken, hem dostane bir meclis kurup, hem de dostlarla muhabbet ortamı oluşturduk.  Amasyalı vatandaşların teveccühü ve sizlerin de duaları ile Belediye Başkanı seçildiğimi rahmetle andığım Faruk ağbeyim burada olsa idi eminin çok söyleyecekleri olurdu. Sizlerin evladı bu köyde doğan ve büyüyen  evladınız olarak Amasya Belediye Başkanlığını bana verdiniz. İnşallah sizlerin desteği ve duaları ile bu görevi en iyi şekilde yapacağım. Hepinizin yakınen bildiği Erbaa önceki Belediye Başkanı Ahmet Yenihan bey de bu kutlu yolda bizimle yürüyecek. Allah umduğumuza nail ,korktuklarımızdan emin eylesin. İslam aleminin ve sizlerin Kadir Gecesi   mübarek olsun“ dedi.

İftar yemeği sonrası çocuklara çikolata dağıtan Amasya Belediye Başkanı  Sarı, bayanlara ve teravih çıkışı beylere de hediyeler verdi.

 

Yorum Ekle