Amasya İtimat

İYİ PARTİ ADAY TANITIM ve İRTİBAT BÜROSU HİZMETE GİRDİ

İYİ Parti Belediye Başkan aday tanıtım ve Seçim irtibat bürosu açılışı Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partililer ve vatandaşların coşkulu katılımı ile 17 Şubat 2019 Pazar günü saat 14.30’da Belediye düğün salonunda gerçekleştirildi.

Törene: CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Metin Ergun, CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Amasya İl Başkanı Adnan Kır ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, önceki CHP İlçe Başkanı Ömer Özalp,  İYİ Parti önceki ilçe başkanları Salih Aşçı ile Hakkı Canlı ve her iki partiden çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tanıtım toplantısında; sırası ile; İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Yüksel, Ömer Özalp, İYİ Parti Amasya İl Başkanı Adnan Kır, CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Metin Ergun, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer birer konuşma yaptılar.

Törende son konuşmayı yapan CHP ve İYİ Parti ittifakının adayı Özgür Özdemir : ’31 Martta ittifakla inşallah kazandığımızda hep beraber kadınımızla, erkeğimizle, büyüğümüzle küçüğümüzle, her partiliyle, Taşovayı seven herkesle beraber olacağız. Siyasetimiz belli, yaşımız belli geçmişimiz belli, bizi tanımayan kalmamıştır. 40 yıldır Taşova’nın içindeyim, benim düğününe gittiğim insanların şimdi torunları evleniyor. Taşova’da bize düşen görev Taşova’nın bekası için ekonomisi için kültürü için çalışmak. Taşova’da insanlarımızın zaman zaman çok sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz ve bu sıkıntı yaşayan insanların siyeseten ötekileştirildiği ayrıştırıldığını beraber görüyoruz. Taşova’da 30 yıl idarecilik yaptım, bu yıllar içerisinde hangi partili olursa olsun herkese elimden geldiğince  demokratik davrandım. Tabii ki idareci olarak hatalarımız oluyor. Benim şahsım olarak kimseye asla kastım olmamıştır. Asla art niyet ve kötü niyetle kimseye davranışta bulunmadım. Herkesle bağlantılarımı kesmedim ve de kesmeyeceğim, sizlere daha önce yapmış olduğum çalışmalarla, hizmetlerle, bunu zaten gösterdim bunun karşılığında 3 defa belediye başkanı seçildim. Allah herkesten razı olsun, oy verenden de vermeyenden de. Yaptığımız hizmetlerle her zaman açık ve şeffaf olduk.  Bizim hedefimiz Taşova’da istihdamı artırıcı çalışmalar yapmak. Asla koltuk hastası olmadım. Taşova’nın her probleminde, her sıkıntısında görüş gözetmeksizin yanında oldum.Tekel işçilerinin problemlerinde yanında oldum. Taşova’nın grubunu savundum, Ankara’daki Tekel işçilerinin 2 defa yanına gittim. Taşova’nın problemi benim problemimdir. Bana 15 yıl imkan verdiniz. Ben belediyede bir yer satmadan 10 yıl belediye başkanlığı yaptım sizlerden aldığım güç ile yaptım. Şu anda eleştirildiğim bir tane doğal gaz meselesi var, ikincisi yok, belediyeler yerel idaredir, devletin yaptığı bütün hizmetlere  öncülük eder. Belediyeler devletin motor gücüdür. Devletin yaptığı işleri belediyeler üstlenmez. Ama şu an bakıyorum tüm bilbordlara çok enteresan şeyler var. Irmak yatağını belediyeye mal etmişler, bir bakıyorsunuz ki bütün harcamaları Devlet Su İşleri yapmış, doğalgaz’a belediyenin yaptığı  bir kuruş katkı yok. Devletin adına özel teşebbüs yapmış. Bunları biz yaptık diyorlar. Bu tavır insanları aldatmadır. Kendi dönemimde böyle yapılan hizmetleri asla kendime mal etmedim. Doğal gaz ile ilgili 2012’de yapmadığım şey kalmadı, gerekli yerlerle görüştüm olmadı. Sonraki döneme nasip oldu.
Peki onun dışında ne yaptık. Eğer bizim dönemimizde devletin yaptıklarını da kendimize mal edersek. Başlayalım Doğu Mahallesinden. Yem fabrikası bizim zamanımda yapıldı. YİBO, Spor salonları ile ilgili bütün tahsisatlar benim zamanımda yapıldı. Halı saha, Üniversite yerlerinin tahsislerinin bütün imzalarını ben attım, Afet konutlarını biz tahsis ettik. İmam Hatip lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarının yer tahsisleri de bana nasip oldu. Fen İşlerini, Adliyenin yeri de bizim zamanımızda tahsis edildi. Süleyman Bursalı Sağlık Meslek Lisesinin yeri de bizim dönemimizde tahsis edildi. Sanayideki birçok şeyi biz yaptık. Bunlar bir kişinin adına yazılacaksa o zaman bana yazılmalı. Taşova’nın içine ve dışına 5 tane köprü yaptık.Ben belediye başkanı olduğum zaman ırmağın sağında solunda hiç yol yoktu, bütün yolları biz yaptık.
Taşova’da 3 tane park var üçünü de ben yaptım. Bana göstersinler bizim yaptıklarımızın dışında nereye park yapmışlar.
20 civarında aracı Belediyeye biz kazandırdık. Alt yapıyı bizim zamanımızda yapıldı. Buna benzer hizmetleri bu anlayışla bakarsak ben yaptım.
31 Martta mahalli seçimleri alıp Taşova’yı güzel günlere hep beraber götürmeye hazırız. Biz insanların iyi günde, kötü gününde yanında olacağız.  İnşallah 31 Mart günü Taşova’da yeni bir gün olsun, yeni bir 5 yıl olsun. Bu yeni 5 yılda da gene hep beraber olalım, Allah’a emanet olun’ dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında CHP ve İYİ Partinin eski buğday pazarındaki ortak seçim bürosunun açılışı yapıldı.

 

Yorum Ekle