Amasya İtimat

AMASYA TÜRKÜLERİNE KLİP

 

Değerli okurlar, insanlar doğdukları yerleri, doydukları yerlere asla değişmezler. Onun için ne sebeple olursa olsun, doğdukları yerlerden ayrılmak zorunda kalan insanların yüreğinde hep sıla ve memleket hasreti çöreklenip durur. Bizler de her ne kadar gurbet ellerde olsak da, yüreğimiz hep doğduğumuz memleketimiz Amasya’da olmuştur. Naçizane Amasya için şiirler yazmış, türküler bestelemiş bir kardeşiniz olarak,

Amasya tanıtımına katkımız olsun amacıyla yazıp bestelediğim türkülerimiz; Amasya’nın Taşları, Amasya’nın Yolları, Gardaş Amasyalıyım, Saray Dağı Amasya,  Amasya Güzelleri ve yine güfte ve bestesi bana ait olan, ulusal türkümüz, Nazlı Yar için çok güzel klipler çektik.

Bu türkülerimiz için; Amasya ve ilçelerini tek tek ziyaret ederek çekimler yaptık. Bu esnada bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, 2019 yılı yerel seçimlerinde Amasya Belediye Başkanı adayı da olan, MS Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Amasyalı iş adamı Sayın Mehmet Sarı’ya, Amasya Belediye Başkanı; Sayın Cafer Özdemir’e, Taşova Belediye Başkanı Sayın Bayram Öztürk’e,  Amasya 24. Dönem Milletvekili Sayın Ramis Topal’a, Göynücek Belediye Başkanı Sayın Kemal Şahin’e,  Göynücek Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Sayın Enver Kılıç’a,  Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Saim Diken’e, Özgür Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Rıza Ağış’a, Hisar Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Yazıcı’ya ve Amasya Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Araştırmacı Yazar Sayın Hüseyin Menç’e çok teşekkür ediyorum.

Peki dostlar; Türküler bizler için ne ifade eder.

Türküler bizlerin yüreklerindeki çığlıklarını, memleketlerimizin güzelliklerini, örf adet ve kültürümüzü, gönüllerimizdeki hasretleri, özlemleri, sevdaları, acıları, kederleri, sevinçleri ve hüzünleri, gurbet elleri, gurbet ellerdeki memleket sevdalarını, sevdiklerimizi, vesaire daha birçok duygu ve düşüncelerimizi anlatırlar.

Saygılarımla..Sami Aslan

 

 

Yorum Ekle