Amasya İtimat

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Şehit İdris Polat Anadolu Lisesi (ŞİBAL) öğrencileri tören düzenlendi.

15 Mart 2017 Çarşamba günü saat 09.00’da  okul konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.Okul Müdürü  Salih Küçükosman  günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı

“Bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren bir manzume olan istiklal Marşı, kuşku yok ki milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini yansıtan hiçbir zaman ölmeyecek ve mütemadiyen yaşayacak olan mukaddes bir değerlerdir.

İstiklal Marşı’nı anlayabilmek ve kavrayabilmek için, öncelikle Mehmet Akif’i çok iyi bilmek, onun tüm hatlarıyla benliğinde muhafaza ettiği, “milli mücadele ruhunu” üst seviyede tanımak ve bu ruhu, hakkı ile hissetmek şarttır. İstiklal savaşı, kuşku yok ki Türk milletinin ölüm kalım harbi olmuştur. Böyle zamanlarda milletler kendilerini var eden ve ayakta tutan esas değerlerin farkına varırlar. Vatan, millet, hürriyet gibi mefhumların kıymeti, barış zamanlarında pek fazla anlaşılamasa da milletlerin zorlu süreçlerden geçtiği bilhassa savaş zamanlarında bunların ne denli önemli değerler oldukları bir kez daha üstelik tüm hassasiyetiyle anlaşılır ve idrak edilir.
Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nda Türk milletinin neden savaştığını, neye inandığını açık bir şekilde anlatmıştır. Çanakkale savaşını yazdığı bir şiirle anlatan, anlatmakla da kalmayıp adeta destanlaştıran Akif, Topyekûn milli mücadelenin yaşandığı Kurtuluş Savaşı’na da İstiklal Marş’ımızı armağan etmiştir. İstiklal Marşı Türk milletini anlatan bir destan hüviyetindedir.

Başta vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en veciz ve en seçkin ifadesi olan İstiklal Marşı’nı bize hediye olarak sunan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla ve rahmetle anıyoruz.”dedi.

Konuşmalardan sonra  okul öğrenci ve Öğretmenleri  Mehmet Akif Ersoy’un    yazdığı  İstiklal Marşı  dizelerinin oratoryo gösterisini sundu. Hazırlanan oratoryo sunumunda  öğrenciler  izleyicilere adeta  o günleri yaşattı.Duygulu anların yaşandığı anma programına Kaymakam Kudret Kurnaz, İlçe Müftüsü Harun Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Tümer ,okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Program veli ve öğrencilere de gösterilmek üzere sona erdi.

 

 

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.