Amasya İtimat

Yeni Taşova Gazetesi Tarih:24 Ocak 2003 Cuma Sayı:1866

Taşova Gazetesi başlığı

Yeni Taşova Gazetesi Tarih:24 Ocak 2003 Cuma Sayı:1866

DEVLET HASTANESİNİN TAM KAPASİTE HALİNE GELMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İlçemizin maddi ve manevi alanında büyük önem arzeden Devlet Hastanesinin tam teşekküllü hale gelmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Kurucu Başhekim Dr. Öner Duru, Müdür Serkan Dönmez ve tüm personelin özverili çalışmaları takdire şayan. Kaymakam Mustafa Çit, Devlet Hastanesi ile ilgili gayretleri ile 19 özel odanın yapımı için ikinci bir toplantı da Kaymakamlıkta yapıldı. Oluşturulan alt komite ise bugün, 6 ay önce hizmete geçen Gümüşhacıköy Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunacak. Faaliyete geçen Devlet Hastanesi Yardım Derneği; diğer odalar ve bazı cihazların alınabilmesi için yardım kampanyasının süreceğini ve hayırsever vatandaşların yardımlarının beklendiğini belirttiler. 19 özel odanın yapımını üstlenen kişi ve kuruluşlar şunlar:
Özgür Market 4 özel oda, Ali Özer, Bedir Torun ikişer oda, Altun ailesi, Aydın ailesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Müftülük, Mehmet Özdemir, Taşova Belediyesi, Sağlık Grup Başkanlığı, Siyami Gencel, Taşıyıcılar Kooperatifi, Şoförler ve Otomobilciler Odası birer odanın donatımını yapacaklar.

DEVLET HASTANESİNE DİŞ HEKİMİ ATANDI

İlçemiz Devlet Hastanesine Doktor atamaları devam ediyor.
Uzman Doktorların Ocak ayı içerisinde kura çekmeleri bekleniyor.
Suluova Devlet Hastanesinden ilçemiz Devlet Hastanesine atanan Diş Hekimi Ayşe Akın ilçemizdeki görevine başladı.

GENÇ PARTİ KONGRESİ YAPILDI
Başkanlığa Fatih Temiz Seçildi

Genç Parti 1. Olağan kongresi 18 Ocak 2003 Cumartesi günü parti binasında yapıldı.
Divan Başkanlığını Abdullah Köroğlu, katip üyeliklerini Zafer Uzunalioğlu ve Şakir Alkan’ın yaptığı kongrede ilçe başkanlığına Fatih Temiz seçildi.
Tek listenin yer aldığı kongrede yönetim kurulu asıl üyeliklerine Ahmet Cevdet Demir, Sinan Temiz, Volkan Yıldırım, Ali Şahin ve Mehmet Serbest seçildi.

ÇOK PROGRAMLI LİSE VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ ADI ALTINDA BİRLEŞTİ

İlçemizde eğitim ve öğretim yapan Şehit Polis Ahmet Yaşar Çok Programlı Lise ile Şehit Astsb. İbrahim Torun Mesleki Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığının 31.12.2002 tarih ve 2002/97 sayılı genelgesiyle Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi adı altında birleştirildi.
Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi İdari bina olarak eski Çok Programlı Lise binasında hizmet verecek. Usta ve çıraklar eğitimlerine Sanayi Sitesindeki binasında devam edecek.

A. Belediye:1 Taşovaspor: 6

Geçtiğimiz yılın şampiyon takımı olan Taşovaspor bu sezonda istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor.
19 Ocak Pazar günü Amasya’da Belediyespor ile karşılaşan Taşovaspor rakibine yine fark attı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Amasya Belediyespor 5’ Murat’ın firikik golü ile 1-0 öne geçti, Mutlu 9’ attığı golle beraberliği getirmiş oldu. 31’ ise Ömer ilk yarının skorunu tayin eden golü attı ve ilk yarı 2-1 Taşovaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
2. Yarıya hızlı başlayan Taşovaspor oldu ve 61’ Mustafa Önder farkı 2’ye çıkardı ve durum 3-1 Taşovaspor’un lehine oldu. Takımın golcülerinden Ömer 65’,67’ ve 72’ attığı goller ile maçın skorunu tayin etmiş oldu.

Taşovaspor:6 Amasya Belediyespor: 1

Bu hafta sonu son deplasman maçı olan Amasya Gençlik ile Amasya’da saat 13.00’de karşılaşacak.

EMİN ÜSTÜN VEFAT ETTİ

İlçemiz kuruluşundaki esnaflardan Hancı Ali Üstün’ün oğlu eski meteoroloji memuru Emin Üstün (76) vefat etti. Son yıllarda Bursa’da ikamet etmekte olan merhum Emin Üstün 22 Ocak 2003 günü Bursa’da toprağa verildi.
Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

LİMONCU SAFFET’İ GENÇ YAŞTA KAYBETTİK

İlçemiz esnaflarından Aziz Demir’in oğlu Saffet Demir (26) genç yaşında vefat etti.
Perşembe pazarında limon satan ve sempatik tavırları ile sevilen bir genç olan Saffet Demir bir süredir rahatsızlığı nedeni ile tedavi görüyordu.
19 Ocak 2003 günü hayatını kaybeden Saffet Demir, aynı gün Merkez Çarşı Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası Doğu mahallesi kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Dün kurulan ilçemiz pazarında merhumun limon tezgahında çiçeklerin yer aldığı manzarayı gören herkesi duygulandırdı.
Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

Bu sayfadaki tüm haberler Yeni Taşova Gazetesi‘nden aynen alınmıştır.

 

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.