Amasya İtimat

SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE!.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre:    29 Mayıs 2013 tarihinden önce girdikleri  sınav sonucunda ehliyet almaya hak kazanıp da ancak ehliyet belgelerini almayanların  29 Mayıs 2015 günü  mesai bitimine kadar ehliyet belgelerini  almaları gerektiği belirtildi.

 

 

29 Mayıs 2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin Geçici 2. Maddesi gereğince; 29 Mayis 2013 tarihinden önce düzenlenmiş olan sürücü sertifikalarının, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde sürücü belgesine dönüştürülmesi gerekmekte olup, süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erecek.

 

 

Bu nedenle; mağduriyetlerin yaşanmaması için 29 Mayıs 2013 tarihinden önce sürücü sertifikası alıp sertifikasını henüz sürücü belgesine dönüştürmemiş vatandaşlarımızın, 28 Mayıs 2015 tarihine kadar sürücü kursunun bulunduğu mahaldeki Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubelerinde sürücü sertifikalarını sürücü belgesine dönüştürmeleri gerekiyor. Aksi halde sertifikalarının geçerliliği sona ereceği belirtildi.

 

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.