Amasya İtimat

İLÇEMİZDE KARNE TÖRENİ

İlçemizde Karne Töreni

Yurt genelinde olduğu gibi İlçemizde de 5400 (beş bin dört yüz) öğrenci yarıyıl tatiline girdi.

İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde konuşan Kaymakam Emin Kaymak “Hepinizi bugün burada gayretli ve heyecanlı görmek beni mutlu etti. İnşallah bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk bölümünü kapatıyoruz. Umuyorum ki derslerinize iyi çalışmış ve buradaki eğitim ve öğretimin unsurlarını sadece derslerimizi değil genel olarak görgü kuralları birlikte yaşama anlayışı, milli manevi değerlerimize sahip çıkma anlayışı ve eğitimin asıl önemli olan kısmını oluşturan parçaları iyi özümsemiş ve bünyenize yerleştirmişinizdir. Biz sizden sadece derslerinize evinizde günü gününe çalışmanızı istemiyoruz. Biz sizden bu ülkenin geleceğine sahip çıkacak donanımlı, her iki yöne doğuya batıya hakim, kendi dilini, kendi kültürünü, manevi değerlerini iyi bilen ve buna karşılık dünyaya hükmedebilme kapasitesine sahip olacak, geniş ufuklu öğrenciler istiyoruz. Tatilinizi iyi değerlendirin, kitap okumak, belgesel izlemek gibi hobilerinizle ilgilenin. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.

Taşova genelinde 5400 (beş bin dört yüz) öğrenci ve 418 (dört yüz on sekiz) öğretmenin yarı yıl tatiline girdiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer “Karne notları ne olursa olsun sizler bizim için çok değerlisiniz. İyi olan öğrencilerimiz kendisini daha iyi olması için, dersleri düşük olan öğrencilerimiz de ben nerde yanlış yaptım diye bir muhasebe yapacak ve inşallah ikinci döneme daha dinç daha dinamik ve daha heyecanlı olarak başlayacak. İkinci dönem, sınavlar dönemi olacak. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve  çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İmam Hatip Okulu salonunda düzenlenen program, dereceye giren öğrencilere karne ve hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Daha sonra Kaymakam Emin Kaymak, Özkan Ağış İlkokulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer ise Atatürk Ortaokulu ve Anasınıfında düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldılar.

Atatürk Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde 2014 yılında yapılan TEOG sınavlarında 120 sorunun tamamını doğru yapan 8-B sınıfı öğrencisi Nail Eren ve 8-C sınıfı öğrencisi Nihal Doğa Yavuz ile birlikte sınıflarda dereceye giren diğer öğrencilere ödülleri verildi.

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.