Amasya İtimat

İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI KUTLANDI

 

 

Taşova ilçesinde İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan programda konuşan okul müdürü Fatih Ocak” Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirisini kabul edilmiş ve 10 Aralık ile başlayan hafta Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde İnsan Hakları Haftası olarak kutlanır olmuştur.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, insan hakları konusuna tam bir tanım amaçlayarak hazırlanmıştır. Dünya kurulalı insana, insan hakları saygı her çağda zamana uygun olarak gösterilmiştir. İnsanların kendi istekleri dışında yaşamak zorunda bırakıldıkları şartlara tarih boyunca rastlanmıştır. Kullara kulluk etme köle hayatı yaşamak, işkencelere maruz kalmak bu yaşantıya örnek olarak verilebilir. Bu olguların dayanılmaz olduğu dönemlerde insanlar hoşnutsuzluklarını bir şekilde ortaya, koyma zorunluluğu hissettiler” dedi.

Program günün anlamını anlatan şiirlerin okunması, sunumların yapılması ve insan hakları hakkında ilçe halkı ile yapılan röportajların gösterimi ile sona erdi.

Programa Kaymakam Emin Kaymak, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Soner Serin, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.