Amasya İtimat

2004 DE BAŞLAYAN ve YAPILMAYAN YOLUN HİKAYESİ

2004 yılında başlayan  12 yıldır  süren  yolun  hikayesi

Yılan hikayesine döndü bu olay. Ayvacık-Taşova karayolu. Bu yolun ihalesi 2004 yılında gerçekleştirildi. 2005 yılında inşaatına başlandı. Yetkililer Devletin  üzerine düşeni yaptığını açıkladılar . 12 yıldır süren yolun sorumluluğu ihale kanununa bağlanıyor.

Türkiye’nin her yerinde yol yapımı çalışmaları  hızla tamamlanırken,   Taşova-Ayvacık yolunun yapımı  yılan hikayesini geçti.  Alpaslan köyü içerisinden geçen,ilçemizi Karadeniz’e bağlayacak olan bu yol , aynı zamanda  Avrupa devletlerine ve ülkemizin bir çok iline uçuş yapan Samsun-Çarşamba  havalimanına ulaşımı kolaylaştıracak. Bu nasıl mazeret böyle, kimse elini taşın altına sokmuyor, ilgilenmiyor.

Bir Alpaslanlı; ”Hem bu yolun hikayesi 2004 yılından çok daha eski. Ta seksenli yılların başlarına gidiyor. Bir Alpaslanlı olarak böyle bir yolun olmadığını, zorla ikna ederek kaç tane turisti Destek üzerinden Samsun’a yönlendirdik. Adamlar ellerinde yol haritasını gösteriyorlar. Onların ellerindeki haritalarda asfalt yol görünüyor. Geçtiğimiz yıllarda   başladılar araziyi köstebek yuvasına çevirip bıraktılar.” dedi.

İlçemizi  ziyarete gelen  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, İl Genel Meclisi Üyesi Gönül Hayati Özkan  yolun son durumu hakkında detaylı bilgi verdi. Son ümidimiz   ziyarete gelen Ulaştırma Bakanımız  Binali Yıldırım’da. Bakan Yıldırım,Kaymakamlık Makamında  Samsun Karayolları Bölge Müdüründen  harita üzerinde bilgi aldı.İnşallah Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın  direktif ve talimatları ile  12 yıllık hikaye mutlu sona erecektir.

10 12 13 15 16

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.