Amasya İtimat

20 DÖNÜMLÜK ARAZİDE 500 TAVUK ORGANİK BESLENİYOR.

İlçemizde yaşayan Emsal Özdemir , Taşova –Erbaa D 100 karayolunda bulunan 20 dönümlük tarlada doğal ortamda kurduğu  tavuk çiftliğinde tavuklar ot, papatya ve çiçek yiyerek organik yumurta üretimi yapıyor.

Bahçede gündüzleri gün ışığında ve otlarla beslenen tavukların doğal  yumurta yapıyor. Şu an Ankara x cinsi soğuğa dayanıklı beş yüz yumutta yumurtlayan tavuk bulunuyor. Özdemir, ”Tavukların yumurtalarını günlük olarak aynı gün içinde henüz gün bitmeden tüketicilerle  ulaştırıyorum. Günde sabah ve akşam olmak üzere yaklaşık 300   yumurta elde edip, kendi iş yerinde yumurta severler ile paylaşıyorum. Tavukların  günlük sürpriz yumurtaları her gün gün içerisinde en az on beş-yirmi yumurtası oluyor. Yumurtalarımızın boyutunda her hangi bir eş değerlik sağlanamıyor. Kimi çok küçük kimi bu boyutlara da olaşabiliyor, çünkü bunlar doğal bir ortamda yaşadıkları için yumurta boyutlarını kendileri ayarlıyorlar.”

Tavuklar 20 dönümlük arazide özgür bir ortamda beslenen ve tamamen doğal yumurtalıklarda  yumurta yapan tavuklar. Ev ekonomisine büyük katkı sağlıyor.Tavuklar gün içinde gün ışığı alan yeşil ortamda beslenmekte olup, doğal ortamda yetiştirilen tavuklardan elde edilen yumurtaların tüketiciler tarafından yoğun talep ediliyor.

Emsal Özdemir; ”20 dönümlük araziyi tel örgü içine aldım. Bu araziyi parseller halinde  ayırdım ve yonca ektim. Bir bölümünü yiyen tavukları diğer bölüme alıyorum. Tavukların açık havada yedikleri  yonca ve çiçekler yumurtaya yansıyor ve kalitesini artırıyor, günde iki kez yumurta alımı yapıyoruz. Doğal ortamda yapılan tavukçulukta , tavuklar bütün streslerini atarak yumurta yapıyor. Ayrıca  hayvanlara sevgi ile yaklaşırsanız inan bu da üretime yansıyor. Hayvanlar da bu sevginin karşılığını gerçekten veriyor. Yeri olan herkese bu işletmeyi tavsiye ediyorum. Mutfağımıza bir asgari ücret para giriyor. Köyde yaşayan vatandaşların özellikle yapmalarını tavsiye ediyorum.  Tavuklarım  bu yeşillikte , bol güneş alarak özgür dolaşarak yumurtluyorlar. Çiftlikteki  tavuklar ile bizim tavuklarımızın yaşam alanı farklıdır. Bizim 500 tavuğumuz içerisinde yeteri kadar horozumuz da var yumurtaların organik olmasına katkı sağlıyor. Çiftlik tavukçuluğunda  horoz yoktur. Sabah ve akşam topladığımız yumurtaları iş yerimizde ve marketlerde pazarlıyoruz.  Yaptığım işten son derece memnunum “ dedi.

_MG_6183 _MG_6184 _MG_6185 _MG_6186 _MG_6187 _MG_6188 _MG_6189 _MG_6190 _MG_6191 _MG_6192 _MG_6193 _MG_6194 _MG_6195 _MG_6196 _MG_6197 IMG_6178 IMG_6179 IMG_6180 IMG_6181 IMG_6182 IMG_6198 IMG_6199 IMG_6200 IMG_6201 IMG_6202

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.