Amasya İtimat

TAŞOVA´DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI

 

Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilırmak İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan İlköğretim Haftası Kutlama Programı 18 Eylül 2013 Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

     Kutlama Programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Atasoy ile kurum temsilcileri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.      Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama etkinliğine Yeşilırmak İlkokulu Müdürü Mustafa Yolaçan´ın açış konuşması, haftanın anlam ve önemine ilişkin öğrenci konuşması, öğrenci gösterileri ve öğrencilerin şiir okumaları ile devam edildi. Ayrıca günün önem ve anlamına ilişkin bir konuşma yapan Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Atasoy ilçemizin eğitim öğretim durumu ve yeni eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirici açıklamalar yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz konuşmasında milli eğitim sistemimizde son yılarda gerçekleştirilen ve yaşanan büyük değişim ve dönüşümlerle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Bu hususlarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı´nın eğitim öğretim yılının ilk günlerinde yaptığı basın açıklamalarının birisinde dile getirdiği “Biz Türkler kurumlarının faziletleri ve başarıları konusunda yeteri kadar tatmin olma becerisini gösteremiyoruz. Sürekli başarısızlık gibi görünen hususları dile getirme gibi milli bir zaafımız var” sözlerine atıf yaparak başarılarımızla da övünmeye ve gurur duymaya hakkımız olduğunu söyledi.

İlçemizin eğitim öğretim ve başarı durumuyla ilgili olarak da İlçe Milli Eğitim Müdürümüz 2013 yılı sınavlarıyla ilgili kısa istatistiki açıklamalar yaptı. 2013 yılında İlçemize bağlı ortaokullardan 437 öğrencinin SBS´ye girdiğini, bunlardan 347 öğrencinin sınavla giriş yapılan ortaöğretim kurumlarından birisine yerleştiğini, bu oranın sınava giren öğrencilerin %80´ine tekabül ettiğini belirtti. Yine aynı yıl ilçemizdeki ortaöğretim kurumlarından LGS ve LYS´ye giren öğrencilerimizin % 40´nın bir yüksek öğretim programına yerleştiğini söyledi. Ayrıca sosyal kültürel yarışmalarda ve proje yarışmalarında da güzel sonuçlar elde edildiğinden söz etti. Bütün bu başarılı çalışmalara öncülük eden, katkı sunan öğretmen ve öğrencilere biz kez daha teşekkür ederek başarılarının devamı dileğinde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Atasoy, yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, ilimize, ilçemize, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olması ve başarılar getirmesi temennisini dile getirerek sözlerini “Sevgili meslektaşlarımın ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin İlköğretim Haftasını içtenlikle tebrik ediyor, sevgiler sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.